Actueel medicatieoverzicht – Huisartsenpraktijk De Es

Actueel medicatieoverzicht

Medicatieoverzicht voor optimale zorg

Een medicatieoverzicht bevat een overzicht van alle medicijnen die u gebruikt met vermelding van de dosering ervan. Daarnaast staan er belangrijke gegevens in over uzelf. Bijvoorbeeld of u ergens allergisch of overgevoelig voor bent. Dankzij een actueel medicatieoverzicht kunt u zowel in Nederland als in het buitenland snel, goed en veilig worden geholpen. Een actueel medicatieoverzicht wordt kosteloos door ons verstrekt.

Geef veranderingen aan ons door

Er kunnen altijd dingen veranderen in uw medicijngebruik, bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan het ziekenhuis. U heeft zélf het beste zicht op uw medicijngebruik. Geef daarom, in het belang van uw eigen veiligheid, veranderingen aan ons door! Denk hierbij ook aan medicatie die u zonder recept heeft gekocht, zoals miconazol crème, ibuprofen of Sint Janskruid. Wij kunnen er dan voor zorgen dat uw medicatieoverzicht actueel blijft.

Waarom is een actueel medicijnenoverzicht zo belangrijk?

Het is belangrijk dat uw medicatieoverzicht altijd actueel is. Vooral als er iets verandert in uw zorgsituatie en u met nieuwe artsen te maken krijgt. Die moeten precies weten welke medicijnen u gebruikt en wat er eventueel in veranderd is. Zo kunnen ze u de beste zorg bieden. Neemt u dus altijd een actueel medicatieoverzicht mee. Zeker als u naar een ziekenhuis of een andere zorginstelling gaat voor opname of voor een bezoek aan de specialist.

Uw zorgverleners gaan zorgvuldig met uw informatie om

Uw behandelaars moeten voor het opvragen van uw medische gegevens, waaronder medicijngebruik, uw toestemming hebben. Pas wanneer zij weten welke medicijnen u gebruikt, kunnen ze u goed behandelen. Wilt u niet dat (delen van) uw medicijngegevens opgevraagd kunnen worden, bespreek dit dan met uw arts.